Käytämme evästeitä, jotta pystymme tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua sekä sujuvan selailukokemuksen. Jos jatkat nettisivujemme käyttöä, annat meille valtuudet Käytämme evästeitä.

Mitä reseptitietoja tarvitsen tehdäkseni tilauksen?

Prescription Form

Yleensä käytetään seuraavia lyhenteitä:

Sfäärinen voimakkuus (SF/SPH)

Sylinteri (CYL)

Akseli (AX)

Lukulisä (ADD)

Silmäteräväli (PD)


Sfäärinen voimakkuus (SF/SPH)

Sfäärinen voimakkuus osoittaa linssin voimakkuuden. Se on merkitty reseptiisi lyhenteellä SF/SPH. Jos olet kaukonäköinen, lukua edeltää plus-merkki (+). Jos olet likinäköinen, lukua edeltää miinus-merkki (-). Pyydämme tarkistamaan, että olet syöttänyt oikean merkin tehdessäsi tilausta. Jos reseptissäsi ei ole sfääristä voimakkuutta osoittavaa plus- tai miinus-merkkiä, se tulisi yleensä tulkita plus-merkiksi (+).
 

Sylinteri (CYL) - Käytetään vain hajataittoisuudessa.

Sylinterivoimakkuus osoittaa sarveiskalvon hajataittoisuuden. Tämä arvo on merkitty reseptiisi lyhenteellä CYL. Ota huomioon nämä merkit tilauksessasi. Pyydämme tarkistamaan, että olet syöttänyt oikean merkin tehdessäsi tilausta. Jos reseptissäsi ei ole sylinterivoimakkuutta osoittavaa plus- tai miinus-merkkiä, se tulisi yleensä tulkita plus-merkiksi (+).

Akseli (AX) - Käytetään vain hajataittoisuudessa.

Akseliarvo ilmoitetaan asteina ja se kuvaa linssin sijaintia silmälaseissasi hajataittoisuuden korjaamiseksi. Akseliarvo varmistaa, että linssit sijaitsevat täydellisesti silmälaseissasi. Tämä arvo on merkitty reseptiisi kirjainlyhenteellä AX. Akseliarvo on aina 0° - 180°.

Lukulisä (ADD) – Lukulisää käytetään vain moniteholaseissa tai lukulaseissa

Lukulisää käytetään vain moniteholaseissa tai lukulaseissa. Tämä arvo on merkitty reseptiisi lyhenteellä ADD. Lukulisä on sama molemmille silmille ja se on yleensä kirjoitettu reseptiisi vain kerran.

Silmäteräväli

Pupillien välinen etäisyys ilmaisee, miten suurella etäisyydellä pupillisi ovat toisistaan. Arvo merkitään silmälasireseptiin millimetreinä. Useimmissa tapauksissa silmäteräväli löytyy reseptistäsi lyhenteellä PD. Kunkin silmän osalta on yleensä merkitty erillinen luku. Silmäteräväli on yleensä 25 - 38 mm.

Joissakin tapauksissa silmäteräväli ilmoitetaan yksittäisenä lukuna, joka on yleensä 50 - 76 mm. Kun tilaat silmälasisi, jaa tämä luku kahdella ja käytä samaa lukua sekä oikean että vasemman silmän osalta (eli jos silmäteräväli on 60 mm, se tulee syöttää tilaukseen 30 mm oikean silmän ja 30 mm vasemman silmän osalta).

Älä huoli, jos et tiedä silmäteräväliäsi. Voit käyttää silmäterävälin määrittävää opastamme tai jättää tilauksesi PD-arvokentän tyhjäksi. Optikkomme ottavat sinuun suoraan yhteyttä sähköpostilla tilauksen tehtyäsi.

Onko sinulla muita kysymyksiä silmäterävälin määrittelemisessä? Optikkomme tarjoavat apua:

Maksuton neuvontapuhelin: 09-2311 3508

Ma-pe. 8-17

service@misterspex.fi
 

Älä jää paitsi hyvistä tarjouksista - tilaa uutiskirjeemme

Saa tietoa uusimmista kampanjoista ja uusimmista tuotteistamme!

  • Ilmainen neuvonta 09-2311 3508
  • Ilmaiset toimituskulut yli 49€
  • 90 päivän palautusoikeus
  • Linssit sisältyvät hintaan **

* Myymälän normaalin kehyshinnan ja suositellun jälleenmyyntihinnan summa (RRP) kahdelle heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustetulle muoviselle yksiteholinssille (taitekerroin 1.5) joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

** Kaikissa kehyksissä on kaksi heijastamattomalla ja naarmuuntumattomalla pinnalla varustettua muovista yksiteholinssiä (taitekerroin 1.5), joiden voimakkuus on korkeintaan SF. +6.0/-6.0 D; cyl. +2.0/-2.0 D.

Yliviivatut hinnat ilman suositeltua jälleenmyyntihintaa ovat Mister Spexin normaalihintoja.